Hoe werkt het?

De aanvraag

In eerste instantie nemen jullie contact met ons op via het contactformulier. Met de gegevens die jullie daarop hebben aangegeven gaan wij kijken welke fotograaf beschikbaar is en welke het dichtstbij zit, om zo ook de reiskosten tot een minimum te beperken. Wanneer jullie een voorkeur voor een fotograaf hebben kun je dit gelijk aan te geven in de aanvraag. Als wij de definitieve beschikbaarheid van de fotograaf hebben vragen wij jullie ons te bevestigen of wij deze fotograaf aan jullie grote dag mogen koppelen. De fotograaf neemt ook na ontvangst van de details en de bevestiging contact met jullie op om de puntjes op de i te zetten.

De bevestiging

Wanneer de reportage is bevestigd krijgen jullie een factuur voor een aanbetaling van 50 euro incl. btw welke de dag ook definitief vastlegt in de agenda van de desbetreffende fotograaf. Het restant komt na de bruiloft, dan weten we ook exact hoeveel kilometers er gereden zijn op de dag zelf en of er nog extra uren bij zijn gekomen. Wij willen bij de bevestiging enkele details van jullie ontvangen zoals het huisadres, het startadres en de starttijd voor de fotograaf. Deze gegevens geven wij dan door aan de fotograaf welke in aanloop naar jullie bruiloft contact opneemt via e-mail of telefoon voor de laatste details. Huisbezoek is mogelijk maar niet standaard, hiervoor mag de fotograf de gemaakte uren en reiskosten in rekening brengen volgens het extra uren tarief. Bij annulering om welke reden dan ook word de aanbetaling niet terug gestort.

De kosten

De basis, voor 299 euro, is dus een reportage van maximaal drie uur aangesloten waar wij de ceremonie en locatie foto’s zullen verzorgen, in de praktijk is gebleken dat dit tijdsbestek voldoende is. Alle foto’s worden aangeleverd in hoge resolutie via een download link of op usb. Mocht de dag toch langer duren of willen jullie juist dat de fotograaf er van het begin tot het einde bij is, dan geldt een uur tarief van 80 euro na de basis van drie uur. De reiskosten bedragen 35 cent per gereden kilometer. Voor een usb of dvd rekenen wij 30 euro extra. Alle prijzen zijn inclusief btw.

De afhandeling en wat krijg ik

Na de bruiloft sturen de fotografen de foto’s naar ons door waarna wij nog een controle doen. Alle foto’s worden geleverd in hoge resolutie in Jpeg formaat zonder logo’s. Er worden geen Raw bestanden geleverd. Er worden er ook enkele foto’s gebruikt in ons portfolio en die van de fotograaf wat tevens voor jullie weer leuk is om te delen met vrienden en familie. Gemiddeld worden er tussen de 100 en 500 foto’s aangeleverd. Dit kan natuurlijk afwijken als en dag langer of juist korter duurt. Wij maken na ontvangst van de foto’s de factuur op inclusief de reiskosten, eventuele extra uren en aftrek van de aanbetaling. Wanneer deze voldaan is zal de reportage verzonden worden via We Transfer. Jullie krijgen dan een link waarmee alle foto’s gedownload kunnen worden en zo dus direct en veilig bij jullie zijn. Het is ook mogelijk om de foto’s op dvd of usb stick aangeleverd te krijgen. Zie bij prijzen de kosten.

Addertjes onder het gras…

Er zitten hier dus géén addertjes onder het gras. Eerlijk, betaalbaar en professioneel zijn onze kenmerken en die waarborgen wij dan ook zo goed mogelijk.  Onze fotografen doen niet aan huisbezoeken daar dit niet in het concept van een goedkope trouwreportage thuis hoort, natuurlijk is het wel mogelijk maar zal de fotograaf hiervoor ook kosten in rekening mogen brengen. Hierbij mogen uren en reiskosten berekend worden. Dat is ook een van de redenen dat het allemaal wat betaalbaarder kan. Prijswijzigingen zijn natuurlijk altijd mogelijk, de op de website getoonde tarieven zijn de geldende tarieven die gehanteerd worden op het moment van de bruiloft, mocht dit in de tussentijd toch aangepast worden zal het tarief gelden wat gehanteerd werd ten tijde van de bevestiging.

Prijsverschil als ik direct bij de fotograaf boek, hoe kan dat?

Een groot gedeelte van het traject wordt door ons verzorgd waardoor de fotograaf er dus zo min mogelijk werk er aan heeft. Wanneer een fotograaf zelf in eigen beheer zonder tussenkomst van ons de reportage aanneemt zal deze wel een of meerdere keren bij het bruidspaar langs gaan en zal de reportage foto voor foto helemaal tot in de puntjes bewerkt worden. De fotograaf heeft dan dus al het werk en alle kosten waardoor het te betalen bedrag al gauw hoger gaat worden. Daarnaast leven de meeste fotografen van hun passie en wij helpen ze daar een beetje bij door reportages voor ze aan te leveren. Hier verdienen ze wat minder op maar het kost ze ook veel minder tijd en dus geld. Wij houden een provisie in per bruiloft waarvan de administratieve en materiële kosten van worden betaald. Wij leveren de foto’s aan het bruidspaar zonder speciale bewerkingen en zoals we ze hebben ontvangen van de fotograaf. De fotograaf is dan ook eind verantwoordelijke voor de aangeleverde foto’s. De fotograaf mag de foto’s ook voor eigen gebruik in enig portfolio gebruiken.

Mochten er toch nog meer vragen over blijven dan horen we dit natuurlijk graag.

×

Hoi !

Klik op een naam hieronder om direct te chatten op WhatsApp of stuur ons een mail info@goedkope-trouwreportage.nl

× Stel ons een vraag